Hae töihin

Sinikalla on takanaan jo yksi pitkä ja mielenkiintoinen ura haastavissa tehtävissä julkishallinnon puolella. Toinen ura on vasta alussa, sillä energinen, elämäniloinen ja aktiivinen nainen ei halunnut jäädä eläkkeelläkään lepäämään laakereilleen.

– Tekemistä olisin kyllä keksinyt. Pohdin muun muassa toimimista vapaaehtoistyön parissa. Olisin myös voinut tarjota panostani huutavaan pulaan varhaiskasvatuksen puolella. Sen kuitenkin tiesin, että halusin vielä tehdä jotain omaksi ilokseni ja antaa näin myös panokseni yhteiskunnalle mm. veromarkkojen muodossa, kertoo Sinikka syitään sille, miksei vielä vietäkään leppoisia eläkepäiviä.

Päätyminen Kotikonttorille oli täysin sattumaa. Syksyllä 2021 Sinikan eteen lävähti rekrytointimainos sosiaalisessa mediassa. Hän täytti ilmoituksen, seuraavana päivänä tuli soitto, jossa sovittiin työhaastattelu ja nyt jo puolentoista vuoden ajan Sinikka on ollut tyytyväinen kotikonttorilainen.

– En ollut koskaan ajatellut itseäni myynti- tai puhelintyössä. Enkä ollut ollenkaan varma, onko minusta siihen. Tiesin kyllä, että pärjään itsenäisessä etätyössä, sillä sitä olin ehtinyt harjoitella jo koronan aikana.

Empiminen jäi, kun tulosta syntyi

Puolentoista vuoden jälkeen Sinikka uskaltaa jo todeta, että työ sopii hänelle.

– Olen päässyt puolentoista vuoden aikana mukaan moneen. Olen sopinut tapaamisia, tehnyt vaativaa B2B-myyntiä sekä myynyt tuotteita kuluttajille. Ja yksi syy miksi pidän työstäni on juuri erilaiset projektit, kuvailee Sinikka.

Sinikka kertoo, että hänellä oli ennakkoluuloja myös alaa kohtaan, mutta on todella positiivisesti yllättynyt. Tulosta alkoi syntyä nopeasti, joten pohdinta jäi.

– Myönnän, että tämä vaatii asennetta ja ihmisen, joka on ulospäin suuntautunut ja osaa keskustella ihmisten kanssa.

Sinikka itse täyttää itse leikiten molemmat kriteerit ja kokemus on opettanut, että elämä ja ihmiset ovat erilaisia. Jos joskus harvoin saa negatiivista palautetta, ei siitä kannata ottaa itseensä.

 – Minulla on todella positiivinen kuva asiakkaista. Ajattelen vähän niin kuin vanhassa sananlaskussa, että niin metsä vastaa kun sinne huudetaan, eli kun asiakasta kunnioittaa ja vie keskustelua vie kauniisti eteenpäin, syntyy hyviä keskusteluita.

Virka-aika ja liikunta rytmittävät Sinikan arjen

Aiemman uransa aikana Sinikka tottui tekemään virka-aikana, ja tykkää pitää rytmistä kiinni edelleen. 

– Sopimuksen mukaan teen töitä 30 tuntia viikossa eli kuusi tuntia päivässä. Työpäivä alkaa usein aamulenkillä ja työt aloitan yhdeksään mennessä. Välillä keitän kahvia ja pidän lounastauon. Vapaa-ajastani pidän kiinni ja lopetan yleensä työni noin viiden aikoihin, avaa Sinikka rutiinejaan. Koska meillä päivän rytmityksen ja tekemisen voi päättää itse, on hienoa, kun tarvittaessa voi tehdä lyhyemmän päivän ja hoitaa esimerkiksi omia asioitaan. Kuukauden aikana tunnit saa joka tapauksessa mukavasti tasoitettua. 

Työn vastapainona vapaa-aikaa rytmittää itämaisen tanssin tahdit, pitkäaikainen voimisteluharrastus sekä ystävien kanssa vietetty aika.

Kotikonttori tarjoaa hyvän työpaikan ja loistavan työyhteisön

Loppuasiakkaiden ja hyvien toimeksiantajien lisäksi Sinikka antaa kiitosta myös Kotikonttorille.

– Kotikonttori on hyvä työnantaja. Tuntuu hyvältä, kun tiedän, että kaikki tehdään sääntöjen mukaan ja palkka tulee aina ajallaan. Kaikki sujuu hyvin ja joustavasti.

Sinikka ei ole tavannut yhtään työkaveriaan muuten kuin tietokoneen ruudun kautta, mutta se ei ole estänyt yhteisöllisyyden tunteen syntymistä.

– Täällä on kivoja ihmisiä ja erilaissa etätapaamisissa ainakin osa työkavereista on tullut tutuiksi ja läheisiksi. Esihenkilöihin saa aina yhteyden ja jos minä en soita heille, kyselevät he kuulumisia säännöllisesti. 

Viikkoja täydentävät myös erilaiset projektipalaverit ja työyhteisön omat koulutukset esim. uusien projektien alkaessa.  

– Whatsapp-ryhmämme ovat poikkeuksellisen aktiivisia. Jaamme vinkkejä toisillemme, mutta myös huumori kukkii ryhmissämme. Ei tunnu yhtään siltä, että tekisin töitä yksin.

Testaa, voisiko työ sopia myös sinulle.

Testaa tästä
HAE TÖIHIN