Hae töihin
Key Account Manager Topi pitää langat tehokkaasti käsissään

Topi Jaakola on työskennellyt Kotikonttorilla Key Account Managerina elokuun alusta alkaen. Kattavan myynti- ja esimieskokemuksen omaava Topi on pitänyt samojen yrittäjien kanssa yhtä jo reilun vuosikymmenen ajan ja viihtyy työssään, joka tarjoaa mielenkiintoisia haasteita päivittäin.

Voisi luulla, että Key Account Managerin tehtävänä olisi ennen kaikkea huolehtia päämiehistä, mutta itse asiassa Topin roolissa onkin tärkeintä olla yhteydessä myyjiin. 

– Minun tehtävänäni on pitää yhdessä kollegani kanssa huolta siitä, että myyjien arki sujuu ja että toimeksiannot menevät kuten on luvattu – niin laadullisesti kuin myyntimäärien suhteenkin, Tampereella asuva Topi avaa työnkuvaansa ja jatkaa: 

– Ensisijaisesti päämiehet haluavat myynti- ja buukkauskampanjoista tuloksia – se on selvä. Laatu kuitenkin korostuu, eli hinnalla millä hyvänsä tuloksia ei tehdä, eivätkä päämiehet halua tehtävän. Päämiehet siis odottavat että voivat antaa myyntinsä hyvillä mielin meidän haltuumme ja että me teemme myös itsenäisesti sellaisia ratkaisuja, jotka palvelevat asiakkaan liiketoimintaa parhaalla mahdollisella tavalla. Kotikonttorilla me pystymme kokeneen henkilökuntamme ansiosta vastaamaan tähän tarpeeseen.

Myyjien asialla

Päämiesten kanssa Topi sopii kampanjoiden kulusta ja tavoitteista, mutta tärkeimmän työn tekevät myyjät: 

– Meillä on täällä tosi hyvä meininki. Vaikka jokainen myyjä tekeekin työtä kotoaan käsin, kaikki suhtautuvat työhönsä vastuullisesti, eikä kenenkään perään tarvitse kytätä. Jokainen ymmärtää, että myös tulot ovat omasta tekemisestä kiinni.

Yhteydenpito myyjiin on päivittäistä, mutta enemmänkin niin päin, että Topi kollegoineen on aina myyjien tavoitettavissa, eikä niin, että jokaisen perään soiteltaisiin jatkuvasti.

–  Minun työpäiväni kuluvat pääasiassa myyjiä sparraillen. Joskus tosin saatan tarttua itsekin puhelimeen ja soitella kampanjapuheluita, jotta päästään tavoitteisiin, Topi kertoo. 

Työ antaa Topille onnistumisen tunteita päivittäin:

– Tiedän onnistuneeni työssäni silloin kun yritys tekee hyvää tulosta ja toisaalta alaiseni ovat tyytyväisiä työhönsä ja palkkaansa. Omasta työstäni suurinta tyydytystä saankin niistä tilanteista, kun pystyn auttamaan agenttia, jolla on ollut vaikea hetki.

Kotikonttorilla viihdytään pitkään

Topi arvostaa Kotikonttorilla ennen kaikkea vapautta, sillä työssä saa järjestää päivänsä juuri niin kuin itse haluaa. Jos kesken päivän pitää lähteä hammaslääkäriin tai viedä auto huoltoon, se ei ole koskaan ongelma. Myös vapaa-aikaa jää sopivasti.

– Parasta vastapainoa nykyisellään on varmasti kolmevuotiaan tyttären kanssa puuhailu: tällä viikolla kun on tullut reilusti lunta, ollaan yhdessä rakennettu melkoinen lumilinna- ja tunneliverkosto pihalle. Viikonloppuisin on mukava laittaa hyvää ruokaa rauhakseltaan, jotain, mikä ei arkena niin helposti aina onnistu. Keväällä on tarkoitus lähteä taas kuntorasteja kiertämään ja parin vuoden tauon jälkeen Jukolan viestiin kaveriporukalla, koronan salliessa, Topi kertoo. 

Kotikonttorilla viihtyy monenlaisia persoonia, niin nuoria kuin eläkeläisiäkin.

– Alalla porukka on yleensä nuorta, mutta meillä täällä Kotikonttorilla minä, joka olen 41-vuotias, väitän olevani jopa keskiarvon alapuolella, Topi naurahtaa. 

Testaa, voisiko työ sopia myös sinulle.

Testaa tästä
HAE TÖIHIN