Hae töihin

Viiskymppinen Kitty lähti miehen töiden perässä Norjaan alkuvuodesta 2020. Omat työnsä Suomen Kotikonttorin leivissä kulkivat kätevästi mukana. Puhelin on ollut Kittylle tärkeä työväline jo vuodesta 2012, ja hän on Kotikonttorin ihan ensimmäinen työntekijä.

Kitty on tehnyt kuluttajamyyntiä lähes koko ajan, mutta muutama kuukausi sitten hän hyppäsi yritysmyynnin puolelle.  

– En osaa sanoa, mikä työ olisi mun juttu, sillä ihan kaikki työt on mun juttu, Kitty nauraa.

– Nautin siitä, kun saan siirtyä kampanjasta toiseen.

Työ Kotikonttorilla mahdollistaa vapauden

Työ Kotikonttorilla mahdollistaa Kittylle nykyisen elämäntavan. Hän asettaa itselleen aina euromääräisen kuukausitavoitteen, ja tekee sen.

– Se riittää minulle. Kaikki on itsestäni kiinni, Kitty kertoo.

Hän tekee töitä viitenä päivänä viikossa ja noin neljä tuntia päivässä.

– On ihanaa, kun työaika on kello 9.00 – 20.30 välillä, ja päiväni voin rakentaa juuri sellaisiksi kuin haluan. Milloin ja mihin aikaan vaan, kunhan sovitut tunnit vain toteutuvat.

Kitty on tehnyt aiemmin myös pitkiä työpäiviä. Aiemmin, jo vuosia sitten, työpäivät venyivät kaksitoistatuntisiksi, ja päälle nainen jaksoi painaa vielä lauantait.

– Enää en jaksa, enkä halua. Pienillä tuntimäärillä saan kohtuullisen korvauksen tekemästäni työstä, ja se riittää ja sopii minulle mainiosti.

Etätyö sopii moneen elämäntilanteeseen

Etätyö sopii lähes jokaiselle. Jos Kitty lähtisi suosittelemaan, hän löytää monta kohderyhmää.

– Jos on nuori, vastavalmistunut tai välivuosi edessä, tai jos vaikka opiskelupaikka jää saamatta, paikkaa tällainen työ hienosti aukon. Työ sopii mielestäni myös lisätyöksi. Parasta on, että tässä täytyy osata vain tietokoneen käytön perusteet, ja pärjää jo hyvin.

Kun tekee etätöitä myynnin parissa, myös asenteella on merkitystä. Kittyn mielestä pitää olla itsenäinen ja sinnikäs.

– Kaupankäynti on pitkälle itsestä kiinni. Jos joku tökkii, niin tauko tekee hyvää.

Hän kertoo itsekin nollaavansa välillä vaikka leipomalla tauon aikana, jonka jälkeen mieli on taas jo ihan toinen.

Omatoimisuus ei Kotikonttorilla ei kuitenkaan tarkoita, että tulisi selvitä yksin. – Pyrin olemaan omatoiminen, mutta tarvittaessa pyydän ja saan aina apua.

Bonusta työssä ovat ihmiset

Kitty nauttii keskusteluista erilaisten ihmisten kanssa. Vuosien aikana hän on jo harjaantunut aistimaan toisesta ihmisestä paljon pelkän äänen ja äänenpainojen perusteella.

– Jos toinen on rento, olen itsekin rento. Asiallisten kanssa, olen itsekin asiallisempi. Ja kun olen Savosta kotoisin, lipsahtaa se puhe välillä murteellekin. Siitä saan kyllä aina ainoastaan kehuja ja kiitosta.

Työkavereita Kitty kohtaa ainoastaan Teamsin kautta. Projekteja koordinoivan Lotan kanssa asioita käydään toki läpi tiiviimmin.

– Ei se sama asia tietenkään ole, jos istuttaisiin samassa toimistossa, hän pohtii.

Yhteyttä kuitenkin pidetään soittojärjestelmän chatin kautta tai whatsappilla. – Vaikkemme näekään, niin samalla tavoin yhteydenpito sujuu kuin muihinkin ystäviin ja perheeseen.

Kitty kertoo olevansa yksinäinen susi ja itsenäinen puurtaja, mutta tietää, että aina apua ja neuvoja saa.

– Pitää vaan osata pyytää.

Testaa, voisiko työ sopia myös sinulle.

Testaa tästä
HAE TÖIHIN