Hae töihin
Lotan tehtävä on saada jokainen myyjä loistamaan

Lotta Meuronen on työskennellyt Kotikonttorilla myynti- ja laatupäällikkönä elokuusta 2020 alkaen. Aiemminkin myynnin parissa pitkään viihtynyt Lotta todella nauttii työstään, jossa yksikään päivä ei ole samanlainen. 

Lotan työpäiviin mahtuu muun muassa rekrytointia, myyjien kouluttamista, päämiesviestintää, raportointia ja palkkahallintoa.

– Avainasiakaspäällikkö Topi jakaa kanssani vastuita. Minä tosin keskityn enemmän henkilöstöhallintoon, Lotta kertoo. 

Talo täynnä asiakaslähtöisiä ammattilaisia 

Kotikonttorilla työskentelee tällä hetkellä yli 50 myynnin ammattilaista, joilla on kiitettävä määrä kokemusvuosia alalta. Asiakaslähtöinen lähestymistapa on houkutellut taloon myös suuren määrän konkarimyyjiä, jotka eivät ole välttämättä aiemmissa työpaikoissaan saaneet keskittyä laadukkaaseen myyntiin. 

Kasvavalla yrityksellä on tällä hetkellä useampi rekrytointikanava auki, joten Lotan työpäivät täyttyvät tehokkaasti etänä järjestettävistä video- sekä puhelinhaastatteluista. 

– Aina täytyy myös jättää tilaa yllättäville yhteydenotoille, kuten myyjien teknisille tukipyynnöille ja kuulumisten vaihtamiselle. Tässä työssä on niin hyviä kuin haasteellisempiakin päiviä ja pidän tärkeänä, että olen esimiehenä aina valmiina kuuntelemaan myyjien tunnelmia, Lotta kertoo. 

Oman kodin rauhassa voi kehittyä timanttiseksi myyjäksi

Kotikonttorilla jokainen myyjä pääsee halutessaan etenemään urallaan. Tyypillisesti uusi myyjä voi esimerkiksi aloittaa kuluttajamyynnin parissa, ja sitten siirtyä yrityspuolelle tai ajanvarauksien pariin. 

– Jokaisella on kuitenkin omat tavoitteet, ja niin kuluttaja- kuin yrityspuolellakin voi rakentaa itselleen mielenkiintoisen työn. 

Kotikonttorilla viihtyy moni kokeneempikin myynnin ammattilainen, koska yritys haluaa tehdä myynnistä helppoa ja mielekästä jokaiselle. Esimerkiksi myynnin esteitä on poistettu, jolloin jokainen myyjä saa keskittyä siihen mitä parhaiten osaavat – ammattitaitoiseen ja laadukkaaseen myyntiin. 

 – Tässä työssä pystyy kyllä hyvin myös aloittamaan, vaikka ei olisikaan aiempaa kokemusta alalta. Me koulutamme jokaisen myyjän ja työn aloittaminen tapahtuu todella sujuvasti etänä. 

Vuosien varrella Lotta on oppinut tunnistamaan tulevat myynnin ammattilaiset jo ensimmäisellä kohtaamisella: 

– Kyllä sen siitä kuulee, kuinka henkilö vastaa puhelimeen ja kuinka keskustelu lähtee rullaamaan. Myös aiempi työhistoria kertoo paljon ihmisestä, Lotta toteaa. 

Vastapainoa kotikonttorilla istumiselle

Vaikka Kotikonttorilla työt tehdäänkin mukavasti kotoa käsin, on rajan vetäminen työ- ja vapaa-ajan välille Lotan tapauksessa helppoa: 

– Kun päiväkodin ovi sulkeutuu, niin työpäivä alkaa. Samoin työpäivä päättyy, kun kotikonttorin ovi sulkeutuu. 

Lasten kanssa vapaa-ajalle ei tarvitse keksiä erikseen tekemistä, mutta kotikonttorilla istumisen vastapainoksi Lotta nauttii luonnossa monipuolisesti liikkumisesta ja vaeltamisesta. 

– On tärkeää pitää myös huolta itsestään ja rakastan sitä, että se on tässä työssä mahdollista, Lotta huokaisee tyytyväisenä. 

Testaa, voisiko työ sopia myös sinulle.

Testaa tästä
HAE TÖIHIN