Hae töihin

Myynnin ja asiakaspalvelun parissa jo useamman vuoden kokemusta kerryttänyt Aslak liittyi Kotikonttorin tiimiin kesällä 2021 ja on huomannut, että yrityksessä työskentely sopii hänelle erinomaisesti.

– Minä itse asun Mikkelissä, mutta tässä firmassa ei todellakaan ole merkitystä sillä, mistä käsin työtään tekee. Välimatkasta huolimatta teemme työtä yhtenä tiiminä ja viestittelemme toisillemme ahkerasti eri kanavissa. Tiimihengen pystyy todellakin rakentamaan myös etänä. Kotikonttorilla asiat on toteutettu hyvin, ja vaikka harvemmin tapaa ihmisiä henkilökohtaisesti paikan päällä, niin onneksi työtovereiden kasvot tulevat tutuiksi säännöllisten videoneuvotteluiden kautta, Aslak kertoo tyytyväisenä.

Lokakuussa Aslak ylennettiin Kotikonttorin palveluesimieheksi. Esimiehen rooliin hypännyt Aslak ottaa tosin itsekin edelleen osaa asiakasprojekteihin. Lisäksi hän auttaa alaisiaan teknisissä asioissa sekä sparrailee heitä, mikäli työ tuntuu joskus hankalalta.

– Kyllä tässä tehtävässä saa välillä terapeuttinakin toimia, mies toteaa naurahtaen.

Itsekin myyjänä työskennellyt ymmärtää vertaistuen merkityksen

Aslakille on esimiehenä tärkeämpää keskittyä ihmisten jaksamiseen kuin pelkkiin myyntikilpailuihin:

– Ihmiset ovat kaikki erilaisia ja kuunteleminen on tärkeää. Vertaistukeakin osaan antaa, koska olen itsekin tehnyt samaa työtä.

Myyjänä Aslakin kokemuksen mukaan kehittyy, kun luottaa itseensä ja ymmärtää, kuinka asiakkuudet toimivat.

– Alussa myyminen hieman jännitti, mutta kokemuksen karttuessa alkoi itsevarmuuteni vahvistumaan ja täten tuloskin kasvamaan. Sitten, kun aloin myös tekemään asiakaspalveluprojekteja, sain hyvän kuvan siitä, miten asiakassuhteet jatkuvat kaupanteon jälkeen. Tällä tavoin kokonaiskuva alkoi näkymään selkeämmin ja pystyin hyödyntämään asiakaspalvelukokemuksia myös myyntityössä, kuvailee Aslak.

Jokaisella on mahdollisuus kasvaa

Kotikonttorilla ei ole tapana painostaa ketään, vaan jokaisella on omat henkilökohtaiset tavoitteet. Ei ole myöskään yhtä oikeaa tapaa tehdä asioita, sillä monella tavalla voi päästä hyviin tuloksiin.

– Jotkut tykkäävät rennommasta tyylistä, toiset taas ovat mieluummin asiallisia. Jokainen tekee työtä omalla tavallaan, toki aina päämiesten ja projektien ohjeistusten mukaan asiakkaat huomioiden. Tässä työpaikassa ihmisen arvo ei todellakaan määrity pelkän tulostaulun kautta, vaikka tavoitteisiin pääseminen onkin tärkeää ja haluamme, että kaikilla on mahdollisuus onnistua, Aslak sanoo.

Kotikonttorilla työtä tehdään oman kodin rauhassa, mutta sitä ei tarvitse kenenkään opetella itsekseen, vaan esimiehet ja kollegat jakavat mielellään parhaita oppejaan. Omia puheluitaan pääsee myös aina kuuntelemaan ja sparrailemaan esimiehen kanssa, kuinka onnistua vieläkin paremmin.

– Kaikki neuvovat ja auttavat toisiaan, eikä kukaan kanna kaunaa toisen onnistumisista.

Halutessaan jokainen saa myös ottaa osaa etäkahvihetkeen, joka järjestetään kerran viikossa ja jossa on aina läsnä myös ylin johto. Yrityskulttuuri on siis avointa, eikä ketään jätetä yksin.

Puhumista rakastavan ihmisen suu käy myös vapaa-ajalla

Kun päivät kuluvat neljän seinän sisällä puhelimessa puhuen, voisi kuvitella, ettei vapaa-aikana tekisi enää mieli puhua. Tämä sääntö ei kuitenkaan päde Aslakin tapauksessa.

– Suu käy kyllä ahkeraan myös työajan ulkopuolella, mies naurahtaa.

Puhumisen lisäksi Aslak tykkää lukea ja lenkkeillä, mikä tuo hyvää vastapainoa ruudun äärellä istumiselle.

Aslakilla on nyt kaksi kuukautta takana uudessa roolissa, ja hän kokee onnistuneensa hyvin, vaikka monet asiat ovatkin olleet uusia.

– Tavoitteeni on se, että olen tämän nimityksen arvoinen ja saan olla mukana rakentamassa firmaa isommaksi.

Testaa, voisiko työ sopia myös sinulle.

Testaa tästä
HAE TÖIHIN