Hae töihin
Myyntityö sopii entiselle yrittäjälle – Marittan uratarina

– Olipas taas niin mielenkiintoinen keskustelu, etten olisi malttanut millään lopettaa, Kotikonttorilla viime kesänä myyntiedustajana aloittanut Maritta kommentoi hetki sitten päättynyttä puhelua. 

Aiemmin yrittäjänä keramiikan parissa työskennelleenä Marittalla on 17 vuoden kokemus myynnistä jälleenmyyjille ja hän todella nauttii päättäjien kontaktoinnista.

– Täytyy kyllä todeta, että puhelimessa se on paljon haastavampaa kuin kasvotusten, koska langan toisessa päässä olevan henkilön eleitä tai ilmeitä ei pääse tulkitsemaan, mutta pärjään tässä silti ihan kiitettävästi.

Yrityspuolen projektit veivät mukanaan

Myyntitehtävissä Maritta on viihtynyt jo noin kolmen vuoden ajan.

– Olkapäähäni tuli kulumavika, näin ollen minun oli pakko keksiä jotain muuta. Olin jo lähellä päätyä lähihoitajaksi, mutta sitten tuli korona, joten aloitinkin puhelintyön. Iältäni olen jo yhtä vanha kuin HK:n sininen, minkä vuoksi en jaksanut jäädä odottelemaan koronan päättymistä, Maritta toteaa pilke silmäkulmassa.

Puhelintyö sopii Maritalle ja se on rullannut alusta asti hyvin. 

– Aiemmin työskentelin kuluttajamyynnin parissa, mutta Kotikonttorilla olen siirtynyt yrityspuolelle ajanvarausprojektien pariin. Tuntuu, että vaihdoksen jälkeen nautin työstäni vieläkin enemmän. Tätä työtä jaksan varmasti tehdä eläkeikään saakka, Maritta vakuuttaa. 

Työtä, joka jää konttorille

Toisin kuin moni muu kotikonttorilainen, Maritta ei ole vienyt töitään kotiin:

 – Olen vuokrannut toimistohuoneen, jonne jätän kaiken työhön liittyvän, kun työpäivä päättyy. Yrittäjänä sain olla koko ajan töissä, joten tämä ratkaisu tuntuu nyt erityisen hyvältä.

Vaikka keramiikka onkin saanut jäädä, Maritta ruokkii luovaa puoltaan vapaa-aikanaan tekemällä grafiikkaa. Töiden jäädessä toimistoon, voi vapaa-ajasta nauttia täysin rinnoin.

Hyvä työyhteisö antaa voimaa

Maritta viihtyy Kotikonttorilla, koska arvostaa joustavaa työaikaa. Kiitosta saavat myös hyvät esimiehet ja mukavat työkaverit. Töiden tekeminen hyvässä porukassa on mukavaa.

– Esimiehet ovat aivan ihania. Minulla on tapana puhua suoraan, eikä sitä ole kaikissa työpaikoissa arvostettu. Täällä saan olla oma itseni. Myös huumori pelaa todella hyvin yhteen esimiesten kanssa.

Vaikka Maritta ei ole koskaan kasvotusten päässyt tapaamaan yhtäkään työkaveriaan, tuntuvat kaikki tutuilta henkilöiltä, joiden kanssa vaihdetaan työkuulumisten lisäksi elämän ilot ja surut.

 – Tässä työpaikassa kaikki on kyllä kohdallaan, Maritta toteaa.

Testaa, voisiko työ sopia myös sinulle.

Testaa tästä
HAE TÖIHIN